Forsythia x intermedia – forzicija

12. oktobra, 2014 | Kategorije: Grmovnice, Zagorje ob Savi | Komentiraj

Na javni površini, ob neposredni bljižini glavne ceste, ki pelje čez Zagorje, se je razraščala forzicija, ki ni bila obrezana že dolga leta. Forzicija velja za listopadni grm, ki cveti v pomladnih mesecih in verjetno ni hortikulturnega ljubitelja, ki ne bi poznal tega lepega grma. Katerega pa je potrebno redno obrezovati, saj se hitro razvije v neurejen grm, z dolgimi raščavimi poganjki pri vrhu, natrpanim središčem in golimi vejami ob osnovi.

DSC04115 DSC04116 DSC04117 DSC04118

Grm praviloma obrezujemo spomladi, po cvetenju. V našem primeru pa je grm zastiral pogled na glavno cesto. Zato ga je bilo potrebno nujno obrezati. Rezultat sicer ni lep in takšen grm bomo gledali še celo zimo. Vendar nas bo že naslednje leto razveselila z novimi svežimi poganjki, ki bodo pri naslednjem cvetenju bogato obloženi z rumenimi cvetovi.

Povezane vsebine

Komentiraj

*

*Sašo Taškar

O avtorju - Sašo Taškar

Navdušenje nad naravo me spremlja že od otroštva; le to z leti ne pojenja. Delitev bogatih izkušenj se mi zdi korak v pravo smer. Ustvarjalnost je gonilo, ki usmerja k boljšemu, obuja stara spoznanja, ponuja več. Navsezadnje je pomembno to, da delamo tisto, v čemer uživamo. Ostalo pride samo od sebe ...

Potrebujete pomoč?

Urejanje in vzdrževanje vrtov, parkov in zelenih športnih površin.

TEL: 041 832 853