Vrtnice “The fairy” za romantične duše

28. junij, 2019 | Kategorije: Vrtovi | Komentiraj

Danes bo beseda tekla o ljubkih vrtnicah, ki so zadnje čase med najbolj priljubljenimi v svoji “družini”. Že iz samega imena je možno razbrati, da vrtnice “The fairy” res spominjajo na majhne, čarobne in prikupne vile. Njihova dobra stran je ta, da so zelo nezahtevne, hkrati pa cvetijo dlje časa in nam s tem omogočajo, da ostane vrt pravljičen daljše obdobje.

Zasledimo jih lahko v različnih barvah. Meni najljubše so rožnate barve, obstajajo pa tudi v belih in v rdečih barvnih tonih. Iz prakse lahko trdim, da se zelo dobro obnesejo kot pokrovne vrtnice, ker se razraščajo nizko pri tleh. Če se odločimo, da bodo domovale v naših domačih vrtovih, jih sadimo od dve do tri sadike na m2. Tako jim bomo zagotovili dovolj prostora za njihovo rast in dali možnost, da pokažejo vso svojo lepoto, ki jo premorejo.

Cveteti začnejo v mesecu juniju in cvetijo vse do septembra. Pozimi odvržejo liste, sami rastlini pa je priporočljivo narediti rez starejših poganjkov v jesenskem času. Številni cvetovi se pojavljajo v bogatih grozdastih socvetjih. Glede talnih zahtev lahko rečemo, da obožujejo vlažna, hranljiva in propustna tla.

Zasaditve na vrtu z vrtnicami so poljubnih dimenzij in okusov. Važno je, da ustrezajo podobnim rasnim pogojem rastlin, ki bodo bivale skupaj in seveda našim željam na vrtu. Sadimo jih lahko v skupine, lepe so tudi kombinirane zasaditve z drugimi trajnicami in grmovnicami.

Za vse romantične duše so vrtnice “The fairy” prava izbira. Njihove družbe na vrtu se boste prav gotovo razveselili.

 

Tina Juršič

Povezane vsebine

  • Ni povezanih vsebin.

Komentiraj

*

*Sašo Taškar

O avtorju - Sašo Taškar

Navdušenje nad naravo me spremlja že od otroštva; le to z leti ne pojenja. Delitev bogatih izkušenj se mi zdi korak v pravo smer. Ustvarjalnost je gonilo, ki usmerja k boljšemu, obuja stara spoznanja, ponuja več. Navsezadnje je pomembno to, da delamo tisto, v čemer uživamo. Ostalo pride samo od sebe ...

Potrebujete pomoč?

Urejanje in vzdrževanje vrtov, parkov in zelenih športnih površin.

TEL: 041 832 853