Umestitev suhega potoka v prostor

21. maja, 2019 | Kategorije: Rastline, suhi potok, Trajnice, Vrtovi, Zagorje ob Savi | Komentiraj

Da ne bomo opisovali samo rastlinskih sort, sem se odločila, da danes napišem blog o prav posebnem projektu, ki smo ga dokončali ne dolgo nazaj. Današnja tema bo torej bolj praktične in tehnične narave.

Stranka ni bila zadovoljna z delčkom svojega vrta in si je zaželela spremembe. Izrazila je željo, da bi imela v svojem vrtu nek simbolični pomen, kateri ji ne bi predstavljal še dodatnega dela. Skupaj smo se odločili, da prostor na vrtu zapolnimo s suhim potokom.

Rastline smo izbrali glede na samo lego kjer bo stal suhi potok in tudi tematsko smiselno. Teren smo najprej prekopali in očistili, nato pa oblikovali “strugo”, ki se razliva do drugega, že obstoječega dela vrta.

Da bo delo na vrtu res minimalno, smo položili in pritrdili folijo, katera preprečuje rast plevela.Prekrili smo jo z rečnimi prodniki različnih oblik in velikosti ter z večjimi kamni, da prostor ne bi bil monoton.

 

Na koncu smo zasadili še rastline, ki so ključnega pomena. Ker je lega na senčni strani, smo zasadili razne praproti, hoste in okrasne trave. Za barvni kontrast pa bo poskrbel japonski javor s svojimi škrlatno rdečimi listi. Poleg prodnikov smo uporabili še okrasno lubje ob vsaki strani “struge”.

Iz fotografije globina in oblika struge ni tako lepo razvidna, v realnosti pa je prav posebna. Ko bodo vse izbrane rastline dobile svojo pravo podobo, bo suhi potok zaživel. Z vodo ali brez nje.

Tina Juršič

Povezane vsebine

  • Ni povezanih vsebin.

Komentiraj

*

*Sašo Taškar

O avtorju - Sašo Taškar

Navdušenje nad naravo me spremlja že od otroštva; le to z leti ne pojenja. Delitev bogatih izkušenj se mi zdi korak v pravo smer. Ustvarjalnost je gonilo, ki usmerja k boljšemu, obuja stara spoznanja, ponuja več. Navsezadnje je pomembno to, da delamo tisto, v čemer uživamo. Ostalo pride samo od sebe ...

Potrebujete pomoč?

Urejanje in vzdrževanje vrtov, parkov in zelenih športnih površin.

TEL: 041 832 853