Robotska kosilnica v vrtcu Zagorje

9. avgusta, 2015 | Kategorije: Ekologija, Vrtovi, Zagorje ob Savi | Komentiraj

DSC07865 DSC07868 DSC07870Lansko leto smo v vrtcu Zagorje položili travno rušo. Hkrati pa so se odločili za investicijo v robotsko kosilnico. Racionalna odločitev, saj bodo dobili investicijo hitro povrnjeno, hkrati pa bo varnost otrok večja. Hišniki nimajo s travno površino praktično nikakršnega dela tekom sezone, kar se tiče košnje. Že nekaj časa se opazi trend montaže robotskih kosilnic tako na javnih površinah, kot tudi v zasebne vrtove. Seveda pa je res, da moraš imeti enotno zeleno površino.DSC07871 DSC07872Delovanje robotske kosilnice je sila preprosto, saj deluje povsem samostojno. Potrebno je le omejiti zeleno površino z mejno žičko, namestimo še polnilno postajo in košnje se odkrižamo za celotno sezono.

DSC07873

Robotska kosilnica pa nam omogoča, da imamo predvsem v vrtcih redno košeno travo, kjer otroci prebijejo veliko časa. Takšne površine je prepovedano škropiti s selektivnimi herbicidi, saj so strupeni in neprimerni za površine, kjer se igrajo otroci. V trati pa se vedno pojavijo pleveli in detelje, kajti z igro na trati je travna površina zelo obremenjena. Vendar zaradi delovanja robotske kosilnice, ki redno in vsak dan kosi na isti višini, plevelam in detelji ne omogoča cvetenja. Kar pomeni, da čebele niso več problem pri igri. Kar je zelo pomembno, saj omogočimo otrokom, ki so alergični na pike žuželk primerno okolje za igro. Zaradi tega argumenta so se v vrtcu tudi odločili, da preizkusijo to možnost.

 

Povezane vsebine

  • Ni povezanih vsebin.

Komentiraj

*

*Sašo Taškar

O avtorju - Sašo Taškar

Navdušenje nad naravo me spremlja že od otroštva; le to z leti ne pojenja. Delitev bogatih izkušenj se mi zdi korak v pravo smer. Ustvarjalnost je gonilo, ki usmerja k boljšemu, obuja stara spoznanja, ponuja več. Navsezadnje je pomembno to, da delamo tisto, v čemer uživamo. Ostalo pride samo od sebe ...

Potrebujete pomoč?

Urejanje in vzdrževanje vrtov, parkov in zelenih športnih površin.

TEL: 041 832 853