Predvsem rumeno

19. avgusta, 2013 | Kategorije: Rastline, Trajnice, Vrtovi, Zagorje ob Savi | Komentiraj
CIMG8676

Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm

Rudbekija definitivno spada med trajnice, ki jo z veseljem uporabim v marsikaterem vrtu. Zato nisem imel nikakršne dileme pri načrtovnaju grede v Parku Dr. Janeza Drnovška. Veseli me, da  lahko vsako leto občudujemo to sorto rudbekije, ki je botanično poimenovana Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm. Najlepše je, da lahko v njenem cvetenju uživamo zelo dolgo. Čeprav jo je potrebno z vodo prav pošteno razvajati, če želimo imeti bogato cvetenje.

CIMG8678

Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm

Rudbekijo so pričeli gojiti v vrtovih šele po letu 1937. V tem letu jo je na Češkoslovaškem opazil nemški vrtnar in jo odnesel v Nemčijo od koder so jo leta 1949 razširili po celotni Evropi. Ni pa potrebno posebej poudarjati, da je prav hitro postala zelo razširjena, saj jo je enostavno gojiti in predvsem razmnoževati. Nekateri jo sejejo, a najpogosteje jo delijo. In v kolikor se lahko rastlina deli, potem ni ovir za stare mame, ki jo pridno širijo iz vrta v vrt:)

CIMG8682

Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm

 

Povezane vsebine

Komentiraj

*

*



Sašo Taškar

O avtorju - Sašo Taškar

Navdušenje nad naravo me spremlja že od otroštva; le to z leti ne pojenja. Delitev bogatih izkušenj se mi zdi korak v pravo smer. Ustvarjalnost je gonilo, ki usmerja k boljšemu, obuja stara spoznanja, ponuja več. Navsezadnje je pomembno to, da delamo tisto, v čemer uživamo. Ostalo pride samo od sebe ...

Potrebujete pomoč?

Urejanje in vzdrževanje vrtov, parkov in zelenih športnih površin.

TEL: 041 832 853