Čiščenje ribnika

18. aprila, 2013 | Kategorije: Vrtovi | Komentiraj
_MG_7629

Uporaba posod za lažje shranjevanje živali in rastlin

Urejanje vrtov ni vedno lepo in čisto delo. Tega se prav dobro zavedam ob čiščenju ribnikov. Ta dela opravljamo v pomladnih mesecih, ko je za to najprimernejši čas. Z dna ribnika je potrebno očistiti mulj, po potrebi urediti lokvanje, odstraniti mrtve žabe, ki so poginile med razmnoževanjem in očistiti filtre in črpalke.

_MG_7703

Odstranjevanje prodnikov

_MG_7638

Korenine lokvanjev

_MG_7646

Mrest krastače

Kljub temu, da je delo precej umazano, nas v vsakem ribniku razveselijo njegovi stanovalci. Tako naletimo na pijavke, planinske pupke, ličinke kačjih pastirjev, mlade ribe, sekulje, itd… Pogosto je prav zanimivo, kajti nikoli ne veš, kaj boš našel v motni in umazani vodi.

_MG_7634

Lokvanji, ki se komaj prebujajo

_MG_7695

Planinski pupek

_MG_7676

Pijavka

Imeti ribnik v svojem vrtu, pomeni imeti v vrtu učilnico, kjer lahko otrokom in odraslim na najzanimivejši način pokažemo, kako lepa in zanimiva je lahko narava, že na nekaj kvadratnih metrih.

Povezane vsebine

  • Ni povezanih vsebin.

Komentiraj

*

*Sašo Taškar

O avtorju - Sašo Taškar

Navdušenje nad naravo me spremlja že od otroštva; le to z leti ne pojenja. Delitev bogatih izkušenj se mi zdi korak v pravo smer. Ustvarjalnost je gonilo, ki usmerja k boljšemu, obuja stara spoznanja, ponuja več. Navsezadnje je pomembno to, da delamo tisto, v čemer uživamo. Ostalo pride samo od sebe ...

Potrebujete pomoč?

Urejanje in vzdrževanje vrtov, parkov in zelenih športnih površin.

TEL: 041 832 853