Čas, ko cvetijo japonske češnje

5. aprila, 2019 | Kategorije: Drevesa, Okrasna drevesa, Vrtovi, Zagorje ob Savi | Komentiraj

V mesecu aprilu in maju lahko opazimo cvetenje japonskih češenj. Pri nas so najbolj pogoste japonske češnje Prunus serrulata kiku shidare sakura.  Njihova lepota v času cvetenja privabi marsikateri pogled v parku ali vrtu.

Povešava japonska češnja (Prunus x subhirtella ‘Pendula’) na fotografiji je okrasno listopadno drevo, s povešavimi vejami.

Na njej je nekaj posebnega, v naše vrtove doprinese dodano vrednost. Cvetovi se začnejo pojavljati že pred olistenjem oziroma s prvimi listi, pozno v mesecu marcu in zgodaj v aprilskem času.

Ugaja ji sončna lega in odcedna tla.

V primeru naše ureditve okolice stopnišča hiše smo japonsko češnjo vključili v zasaditev s sivko in okrasnimi travami. Tako bo zasaditev v časovnem pogledu skozi leto funkcionalna, nezahtevna in očem privlačna.

Lansko leto, v jesenskem času, smo na primeru iz zgornjih fotografij dodali oporo sredinski, “glavni” veji japonske češnje, da jo zima ne bi zlomila in naredila škodo na drevesu. Tako ima krošnja možnost, da se lepo razrašča in bohoti naprej.

Tina Juršič

Povezane vsebine

  • Ni povezanih vsebin.

Komentiraj

*

*Sašo Taškar

O avtorju - Sašo Taškar

Navdušenje nad naravo me spremlja že od otroštva; le to z leti ne pojenja. Delitev bogatih izkušenj se mi zdi korak v pravo smer. Ustvarjalnost je gonilo, ki usmerja k boljšemu, obuja stara spoznanja, ponuja več. Navsezadnje je pomembno to, da delamo tisto, v čemer uživamo. Ostalo pride samo od sebe ...

Potrebujete pomoč?

Urejanje in vzdrževanje vrtov, parkov in zelenih športnih površin.

TEL: 041 832 853